Oktober 2009
Koliba Veronika |
Banská Štiavnica

Strax utanför Banská Štiavnica ligger Koliba Veronika. Besök stället! Banská Štiavnica var känt för att där bröts enorma mängder guld och silver och gruvarbetet var enormt. Idag är bergen tömda och istället har man gjort om resterna efter gruvbrytningen till fantastiska naturområden.

Runt Banská Štiavnica finns idag 22 sjöar som är förbundna med varandra i ett kanalsystem så vattenet är friskt och fräscht. Här har istället vuxit upp ett rekreationsområde med massor av härlig natur och lite spännande ställen att besöka.


Ett sådant ställe är Koliba Veronika. Här är trädkonstnärens dröm och ett paradis för de små. Träd är figurer och själva stugan är snickeriglädje till 100 %. Det känns så slovenskt som det kan bli!

Här ska du fråga efter deras specialiteter och prova allt. De delar gärna upp dina rätter på två tallrikar så kan ni dela. Det är mäktigt men oj så gott. Til det dricker de sin inhemska gräddfil/yoghurt (!) som smälter maten på ett förträffligt sätt. Prova! Ring själv eller be hotellet ringa och kolla så de är öppna om det är lågsäsong.

 

Koliba Veronika
Objednávky na
tel: + 421 45 6994115

Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjärde Långgatan 18 | SE - 413 27 Göteborg | Sweden
 info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078