Hotel Skansen vilande i kvällsljuset från havet strax utanför.

Juni 2010
Hotel Skansen | Båstad

Hotel Skansen ligger mitt i Båstad, bara ett stenkast från hamnen och med de världsberömda tennisbanorna strax intill. Hotellet har genom åren byggts ut till en generös oas och en fulländad konferensanläggning och här finns allt ifrån avkoppling, spa och rekreation till upplevelser och äventyr.

Hotel Skansen har anor ända från 1877 då huset uppfördes som ett sädesmagasin. Under 1920-talet byggdes det om till hotell och blev en mötesplats för bad- och tennisgäster. Hotellet besöktes flitigt av Gustav V som då också deltog i förlagan till Swedish Open – Svenska Mästerskapen.


Den trivsamma matsalen på Hotel Skansen i Båstad, beställ in någon av deras klassiker från menyn!

Sedan 1990 har Hotel Skansen kontinuerligt byggts ut till att bli den charmfulla minimetropol som du hittar idag. Allt är varsamt renoverat för att smälta in i den pittoreska kulturbygden som är speciell i Båstad.

Här är stort och proffsigt men det är den familjära och generösa stämningen som möter direkt innanför dörren. Servicen är mycket trevlig och personlig och det märks att personalen gillar service! Restaurangchefen Ulrika och det proffsiga köket har tagit ett nytt grepp på menyn och här hittar du allt från en rejäl köttbit, via klassiker till fräscha skaldjur och ostron.

På meny är mycket frestande och här hittar du kul kuriosa och intressant historia från bygden. Köket satsar på närodlat och närproducerat så mycket grönsaker och kött kommer från det vackra Bjärehalvön.

Båstadborna besöker hotellet för det läckra köket året om tillsammans med gäster inresta från hela Sverige. Det är lika populärt för par som vill unna sig en spahelg till barnfamiljer som gärna äter gott i en underbar miljö. I Båstad finns det massor att göra.

Ett nytt landmärke är det nya kallbadhuset som invigdes i februari 2009. Den vackra byggnaden ligger 60 m ut i havet via en lång träbrygga. Här kan man njuta av bastun, bad i havet eller i den 38-gradiga japanska utomhuspoolen för den som inte törs bada i havet.

Tennisveckorna är en av årets stora händelser och Båstad förändras totalt. Här är en underbar stämning och som besökare hittar du massor att göra när matcherna är slut. Besök Norrvikens trädgårdar och ta med en picknick eller åk ut till Hovs hallar. Där hittar du den spännande miljön där Ingmar Bergman spelade in sin film ”Sjunde inseglet”.


Det underbara kallbadhuset i Båstad är väl värt ett besök!
Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078