Juni 2008
da Calogero | Palermo

Norr om Palermo precis vid havet ligger den vackra lilla byn Mondello. Besöker du Palermo är det ett måste att åka ut hit och äta middag och njuta av det Sicilanska kvällslivet. Gamla trävillor från sekelskiftet ligger som ett pärlband utefter havet.

Mitt i byn ligger den stora Piazzan och där hittar du glassbarerna och alla underbara kaffebarer för en espresso på maten!Strax innan piazzan på vänster sida hittar du restaurangen da Calogero som du ska stanna till på om du gillar färsk fisk, skaldjur och pasta!

Mycket är "speciellt gott" på menyn men jag kan iinte låta bli att rekommendera blåmusslorna, små friterade bläckfiskar och den rykande varma och nykokta bläckfisken med citron och olivolja som en start. Som huvudrätt serverar de underbar pasta med sjöborre, pasta med svärdfisk, pasta pesto med räkor eller den fräscha pasta Norma med äggplanta, tomat, ricotta och färsk basilika.

Hoppa desserten och ta en promenad bort till piazzan för "un caffe" och en glass...espresson är på stående fot i baren och glassen tar du i handen och flanerar bort utefter havet. Folklivet är en upplevelse i sig och havet är magiskt! Utsikten in mot Palermo är förförisk och en klar sjärnhimmel gör sitt till...så varsågod....njut en kväll i Mondello!

da Calogero
via Torre, 22
Mondello

091 6841333

Blev introducerad till en av de bästa kaffebarerna i Rom - Sant' Eustachio. Nu börjar det ta sig, det finns så många att välja på så jag har full tupp att provdricka mig igenom Rom. En bingolott helt klart! baren är ett paradis på insidan med allt du kan tänka dig som ger den rätta känslan till doften. Inredning, maskiner, choklad, deras egna choklad-doppade kaffebönor och kaffe högt och lågt.

Full kommers och hur mycket folk som helst som tog en kaffe och något sött. Ett riktigt stark men inte beskt kaffe och en himmelsk crema. I love!!!!

Du hittar det på:
Piazza S.Eustachio N.82
tel: + 39 06 68802048


Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078