Anml dig
till Katarinas lista fr att f tips om goda viner, resml och matml.


Min mamma är bäst!

Min mamma är såklart den bästa mamman av alla...Hon har inte bara uppfostrat fyra barn, tagit hand om hundar, utbildat sig till lärare, sjuksköterska och akupunktör. Hon har också efter att hon gått i pension skrivit en bok om det viktiga arbete hon har haft i över 15 år. Hon arbetade med syskon till barn med funktionshinder. Läs hennes bok!

Du beställer den enkelt här via Adlibris.

Ensam på insidan – syskon berättar | av Ann-Marie Alwin

Hur är det att ha ett syskon med funktionshinder? Ja, man lär sig ta ansvar tidigt och blir ofta mycket duktig. Men samtidigt är det många barn som känner sig ensamma. Det kan vara tungt att orka med en jobbig vardag med bråk och oväsen där man jämt måste ta hänsyn.
Det kan vara svårt att förklara för vänner och skolkamrater varför ens syskon beter sig annorlunda. Därför undviker man kanske att ta hem kamrater och känner sig ännu mer ensam och utsatt.

Den här boken bygger på barns och ungdomars egna berättelser. Det är starka berättelser där många syskon med liknande erfarenheter kan känna igen sig. Alla vuxna – lärare, psykologer, läkare och andra som möter dessa barn har stor nytta av att lyssna på dessa modiga barn och ungdomar som vågar och vill berätta.

Dessa ungdomar är fantastiska!
Ann-Mari Alwin

Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078